Placenta capsuleren

Wat zou je ervan zeggen als iemand je vertelde dat er een supplement is dat postnatale depressie kan voorkomen, ervoor zorgt dat je volop borstvoeding voor je nieuwe baby aanmaakt, je herstel na de bevalling kan versnellen, je energie geeft, je bloed- en ijzertekort aanvult, en jou en je baby precies de juiste hormonale ondersteuning geeft die zo nodig zijn de eerste maanden na je bevalling? Zou je willen weten wat dat is? Welnu, bijna elke moeder heeft de mogelijkheid om een geweldige postnatale periode door te maken door het gebruik van één zeer toegankelijk hulpmiddel. De placenta!
~Jennifer West~

De meerderheid van de vrouwen ervaart na de bevalling in meer of mindere mate  de “baby blues”. De hoeveelheid hormonen tijdens de zwangerschap is 3 maal zo hoog als normaal, en zakt 4 dagen na de bevalling terug naar een niveau van onder normaal. Deze hormoonval creëert een gevoel van instabiliteit, huilerigheid, verdriet, gevoelens onzekerheid, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. In ernstiger gevallen ontstaat er na de bevalling een depressie, die volgens de Chinese Geneeskunde te maken heeft met “Bloedleegte”.

De placenta:

 • bevat eigen natuurlijke hormonen precies goed gemaakt voor en door jou

 • balanceert daarmee je systeem waardoor je geen hormoonval maakt

 • vult ijzertekort aan en voedt je bloed

 • verbetert de kwaliteit en kwantiteit van je borstvoeding (dit is een derivaat van bloed)

 • geeft je meer energie

 • vermindert post-natale bloeding

 • geeft je een blijere post-natale periode

 • helpt je baarmoeder eerder zijn oorspronkelijke vorm terug te krijgen

 • helpt bij disbalansen in de menopauze

De placenta bevat de volgende hormonen:

 • Gonadotroop: de voorloper van oestrogeen, progesteron en testosteron

 • Prolactine : bevordert de borstvoeding (lactatie)

 • Oxytocine: versterkt het gevoel van verbondenheid met je baby en vermindert pijn

 • Thyroïd Stimulerend Hormoon: versterkt het immuunsysteem en beschermt tegen infecties

 • Cortison: vermindert stress en ontsluit opgeslagen energie

 • Prostaglandine: bestrijdt infecties

 • Hemoglobine: vult ijzer en rode bloedlichaampjes aan

 • Gammaglobuline: immuniteitsbooster

 • Urikinase Inhibiting Faktor & Factor XIII: stopt bloeden en versnelt wondgenezing

Hoe gaat het in zijn werk.

In de zwangerschap kun je al contact metmij opnemen om te zien of ik rond jullie uitgerekende datum beschikbaar ben en om jullie meer informatie te geven. Mocht je na de bevalling besluiten dat je de placenta gecapsuleerd wilt hebben neem dan zsm na de bevalling contact met mij op.

Wanneer de bevalling begint laat je mij via een smsje of WhatsApp weten dat het bezig is, dan kan ik alvast alles orde brengen om jullie placenta te capsuleren. Wanneer jullie kindje is geboren neem je contact met mij op om een aflever moment te bespreken, ik kan de placenta ook ophalen maar reken dan 0,36 cent p/km reiskosten.

Hoe kan ik mijn placenta het beste bewaren en vervoeren?

Laat de placenta na het doorknippen/doorbranden van de navelstreng zsm (binnen 4 uur!) in een goed schone emmer/schaal/bak in de koeling doen. In geval er geen koeling aanwezig is, doe de placenta dan zsm in een koeltas/koelbox met koelelementen en zorg dat de placenta binnen 24-48 uur bij Kirsten wordt afgegeven of opgehaald kan worden. Uiteraard kun je een klein stukje van de placenta afnemen indien je er een verse smoothie van wilt (laten) bereiden.
***Als je om welke reden dan ook niet in staat bent om de placenta binnen 48 uur te laten bezorgen neem dan zsm contact op zodat we daar maatregelen voor kunnen nemen.

Wanneer je bevalt in het ziekenhuis en je placenta wil gaan capsuleren noteer dit goed in je geboorteplan en geef het door aan het personeel. Bewaar de placenta liever niet in een celstofmatje. 

 

Kies je voor capsules van rauwe of gestoomde placenta?

RAUW
Bij het prepareren van de rauwe placenta blijven voedingsstoffen en hormonen beter bewaard. De pillen die op deze manier zijn bereid kunnen je een grotere energie boost geven dan gestoomd bereide capsules, waardoor je soms al teveel gaat doen in je postpartum tijd. Rem jezelf dan echt een beetje af! De opbrengst van het aantal capsules is groter, dus je kunt langer met je capsules doen en je hebt er per dag minder van nodig.
Vrouwen die hormoongevoelig zijn of een geschiedenis hebben van angst, depressie, moodswings of slapeloosheid kunnen te sterk reageren op rauwe capsules. Dan raad ik deze methode af.
In een aantal gevallen zal deze methode niet veilig zijn en neem ik de beslissing je placenta te stomen. Dit laat ik je van tevoren weten!
Als je voor deze bereiding kiest is het belangrijk de placenta binnen 48 uur te prepareren!

GESTOOMD
Bereiden via de stoom-methode zou het voor de moeder makkelijker maken het aanwezige ijzer op te nemen. Capsules met gestoomde placenta werken meer als een levenselixer, het verwarmt en helpt de baarmoeder helen. Door het stomen van de placenta worden alle eventueel aanwezige bacteriën gedood.

MIX VAN RAUW & GESTOOMD 
De helft van je placenta wordt bereid volgens de rauwe methode, de andere helft volgens de gestoomde werkwijze. Zo heb je de voordelen van beide! Hou er wel rekening mee dat als je genoemde gevoeligheden hebt als hierboven genoemd bij de rauwe preparatie, je hierop kunt reageren! Bereiden moet ook weer binnen 48 uur na de bevalling plaatsvinden.
Je kunt de poeders laten mengen of apart in 2 potten laten doen. dat laatste is €10 extra

Tinctuur van de placenta

Van een paar kleine stukjes placenta maak ik een tinctuur op basis van (drinkbare) alcohol. De alcohol trekt alle goede stoffen uit de placenta. Deze tinctuur kun je gebruiken voor jezelf en je kindje. In periodes van ziekte, van jou of je kindje, in periodes van overgang zoals tandjes krijgen, spenen, onrust bij het slapen, maag-darmproblemen, luchtwegproblemen etc. Doe voor je kindje een paar druppeltjes in wat drinken en geef het haar/hem dagelijks. Voor jezelf een druppelaar vol iedere dag. Pas de dosering aan naar behoefte.

De tinctuur is jarenlang houdbaar. Je kunt de tinctuur na zes weken bij me ophalen.

 

Tarieven placenta preparatie
(vooraf te voldoen via factuur)

Placenta capsuleren rauw€120,-
Placenta capsuleren gestoomd€130,-
Placenta capsuleren half rauw/half gestoomd in aparte potten€150,-
placenta creme alleen in combinatie met capsuleren€35,-
Placenta tinctuur alleen in combinatie met capsuleren€20,-
Placenta-fruit Smoothie aan huis€30,-
Placenta verwerken tot diepvriesblokjes voor smoothies€100,-
Ophalen/brengen van de placenta/smoothie per km€0,36

        RESTITUTIE: Uitsluitend indien je placenta na de geboorte niet bruikbaar blijkt voor capsulatie om medische redenen, krijg je je betaalde bedrag terug minus €45 administratiekosten. Als je binnen 7 dagen van je uitgerekende datum besluit dit contract te beëindigen, kom je niet in aanmerking voor restitutie. Als je placenta al in mijn bezit is en je wilt mijn dienst niet langer afnemen, is er geen restitutie mogelijk. Het getekende contract is bindend voor betaling.

Meer info volgt, voor meer informatie kunt u hier een mail sturen

© 2013 - 2022 Mem & Sa | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel